De wereld een klein beetje mooier maken. Wie wil dat nu niet? In de donkere dagen voor Kerst zijn er heel wat mensen die behoefte hebben aan licht en troost, daarbij de nabijheid van anderen moeten missen kan een groot gemis zijn.

Dit jaar gaan de kinderen van See You Again meedoen aan het Kerstengelproject. In dit project draait het om het omzien naar elkaar. In de vier weken voor kerst stoppen de kinderen op elke adventzondag, anoniem men weet dus niet wie de “kerstengel” is, een kaart, gedicht of een kleine attentie door de brievenbus bij iemand die om wat voor reden dan ook extra aandacht nodig heeft. De eerste keer doet de kerstengel een briefje met uitleg bij de kaart / attentie zodat de ontvanger weet waar dit vandaan komt. Juist in deze tijd willen we er voor elkaar zijn.

U als dorpsgenoot kunt zelf ook een kerstengel zijn. Kent u iemand die wel wat extra aandacht kan gebruiken? Doe dan op 3, 10, 17 en 24 december uw bijdrage bij deze persoon in de brievenbus (of zet het bij de deur). Voor inspiratie en voorbeelden kunt u kijken op engelenproject.nl

U kunt ook een adres van een dorpsgenoot opvragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op dit adres kunt u ook iemand doorgeven waar de kinderen een kerstengel voor zouden kunnen zijn.

Jaarlijks in september starten we het kerkelijk seizoen met een Startzondag. Deze heeft meestal een thema, en vaak worden er leuke activiteiten georganiseerd. U vindt de datum in de Agenda. 

Februari 2021

Bericht van Carmen

2 jaar geleden droomden we hier nog van en nu krijg en de kinderen iedere dag een warme maaltijd. Dit is in Kamp New Kuchingoro waar ik ben geweest. Ik weet niet precies hoe lang die school er nu al staat, maar ze moesten tijdens het begin van de coronacrisis dicht. Gelukkig mogen de kinderen nu weer naar school en krijgen ze een warme maaltijd.

Dit is toch fantastisch!

 

September 2019

Hallo Gemeente Loenen,

Nog een verlaat berichtje over Nigeria, aangezien ik gelijk na terugkomst in Nederland druk was met het afronden van mijn studie.

Ook aan mijn laatste weken in Nigeria heb ik veel mooie herinneringen, alleen ook minder mooie, wat er toe leidde dat ik de laatste 2 weken niet meer terug kon naar het kamp. Maar gelukkig konden de leraren wel naar mij komen, dus bleef ik goed op de hoogte van wat er gebeurde in het kamp. Zo heeft een lokale kerk uniformen gedoneerd voor alle kinderen, dus zien ze er nu ook uit als echte scholieren!

Onder het motto goed voorbeeld, vanuit Nederland, doet goed volgen, zijn er verschillende lokale donateurs die steun hebben toegezegd aan de school. Ondanks dat het vaak wel een kwestie 'eerst zien dan geloven is', is het toch een goed teken dat ze steeds zelfstandiger worden. Alleen is dit wel allemaal materiële steun. Vandaar het besluit om met het overgebleven geld uit Nederland de leraren te ondersteunen, en de klaslokalen van alle maandelijkse benodigdheden te voorzien. Want zonder leraren is er geen school. Het is maar een kleine maandelijkse bijdrage, maar het zorgt er voor dat de leraren zich tenminste niet druk hoeven te maken of er morgen genoeg is om te eten.

Nogmaals hartelijk bedankt! En tot zondag.

Groetjes,
Carmen

Meer foto's staan in de fotogalerij.

Carmen in Nigeria

 

Mei 2019

Hallo gemeente Loenen,

Hier weer een update vanuit Nigeria.

We hebben van uw donatie:

  • 2 magnetische whiteboards gekocht voor de lokalen die er nog geen één hadden,
  • voor alle vakken voor de leraren de juiste boeken gekocht, zodat ze ook echt op niveau les kunnen geven en
  • schrijfmaterialen voor in de klas.

Daarnaast hebben de leraren voor deze maand een bijdrage van ongeveer €40,- per leraar gekregen.
En dit was hun reactie: “14 mei is een belangrijke dag voor ons, want het is de eerste keer dat we beloond worden als leraren sinds we zijn begonnen met lesgeven vorig jaar!”

Fantastisch!! Het gaat dus niet alleen om het geld, maar ook om de wetenschap dat ze gewaardeerd worden.
Het is ook voor mij een fantastische ervaring om deze mensen te kunnen ondersteunen in hun goeie werk!

Dankjulliewel!

Groeten vanuit een zonnig Nigeria,
Carmen

Meer foto's staan in de fotogalerij.

Carmen in Nigeria

 

April 2019

Hallo gemeente Loenen,

Groetjes uit het zonnige Nigeria! Ik ben veilig aangekomen en mijn eerste week hier zit er alweer week op. Het is fijn om terug te zijn!

Ik ben dinsdag direct bij het vluchtelingenkamp langs gegaan om de leraren het goede nieuws te vertellen. Ze waren ontzettend blij en dankbaar. Namens alle 150 (het zijn er iets meer geworden ondertussen) kinderen in de school heel hartelijk dank! Samen met de opbrengst tijdens de Sober Maaltijd is het in totaal uitgekomen op €2500,-, wat omgerekend precies één miljoen Naira ( = Nigeriaanse munteenheid) is!

Omdat het aantal kinderen is toegenomen en we nog niet het volledige bedrag bij elkaar hebben, hebben we er voor gekozen om ons vooral te richten op het ondersteunen van de leraren. De reden hiervoor is dat de leraren een essentiële rol hebben in het draaiende houden van de school en het niveau van lesgeven. Dus de kinderen er op deze manier het meeste profijt van hebben. We gaan voor iedere leraar de juiste lesboeken kopen en ze krijgen een financiële bijdrage van ongeveer €40,- per maand per leraar voor iedere maand die ze lesgeven. Dit zijn 9 maanden in totaal. Zo blijven zij gemotiveerd en we zorgen dat ze o.a. genoeg te eten hebben om iedere dag met volle energie voor de klas te staan. Daarnaast zal er elke maand gezorgd worden voor de benodigde schrijfmaterialen in ieder lokaal.
Deze maand is het nog vakantie, dus hebben wij mooi de tijd om alles voor te bereiden en materialen te kopen.

Wel gaan we deze maand op dinsdag en donderdag lesgeven, omdat ondanks dat de kinderen veel geleerd hebben dit jaar, ze nog steeds een achterstand hebben van de tijd dat er geen school aanwezig was in het kamp. Daarnaast zijn de kinderen ontzettend leergierig!

Nogmaals hartelijk dank voor jullie bijdrage! Ook namens heel Kuchingoro IDP camp Abuja.
Zodra er weer nieuws is horen jullie van mij.

Groetjes,
Carmen

Meer foto's staan in de fotogalerij.

Carmen in Nigeria

Jaarlijks aan het begin van de zomer organiseren we een boerderijdienst op het erf van een van de leden van de kerk. We zingen, bidden en luisteren naar de preek met op de achtergrond het geluid van de koeien in de stal. U vindt de datum in de Agenda. 

In het verleden hielden we de Dienst tussen de koeien in de potstal van de Groote Modderkolk, waar ook dit filmpje werd gemaakt. 

Subcategorieën

 

Opening See You Again.

Zondag 31 januari van 14.00 tot 16.00 uur. Om 14.00 uur vindt de officiële opening plaats, waarna er voor  alle kinderen die willen een doorlopende workshop schilderen is. Ook is er een ballonnenman aanwezig die fantastische figuren kan maken. 

   

Agenda  

zo 10 december, 10:00
Kerkdienst
za 16 december, 17:00
Kerstwandeling
zo 17 december, 10:00
Kerkdienst
   

Laatste wijzigingen  

Film kerkdienst
26 november 2023

Kerstmusical
24 december 2023

Kontaktblad
december 2023

Beleidsplan
2023-2027

Kerstengelproject
2023

   
Copyright © 2023 PKN Loenen Veluwe. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.