8 september hebben we de startzondag. Het thema: Heel Loenen bakt. We houden een taartbakwedstrijd. Iedereen uit ons dorp (of verbonden met ons dorp) mag een taart bakken en tussen 9.30 en 10.00 brengen. Vanaf 10.00 uur gaan we taart eten en koffiedrinken (of thee, limonade). De taarten worden becijferd, wie bakt de lekkerste? 😋😉
Tussen 10.45 en 11.15 uur kunnen de kinderen in de kerk een cupcake versieren. Om 11.30 uur begint de dienst onder het motto: Wat bakken we er eigenlijk van? In deze dienst wordt gecollecteerd voor de Zonnebloem.
Je mag dus taart brengen, alleen taart eten, na het taart eten naar huis of alleen voor de dienst komen, of met alles meedoen. Kijk in het Kontaktblad voor meer informatie. Graag opgeven bij Dinie Nieuwenhuis als je taart komt brengen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u er graag bij zijn, maar lukt dat niet vanwege vervoer, trek even aan de bel. In samenwerking met de Zonnebloem zorgen we dan dat u gehaald en gebracht wordt. Daarvoor kunt u contact opnemen met Tonny van Hensbergen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Van harte welkom, voor taart, voor de kerk of voor allebei.

September 2019

Hallo Gemeente Loenen,

Nog een verlaat berichtje over Nigeria, aangezien ik gelijk na terugkomst in Nederland druk was met het afronden van mijn studie.

Ook aan mijn laatste weken in Nigeria heb ik veel mooie herinneringen, alleen ook minder mooie, wat er toe leidde dat ik de laatste 2 weken niet meer terug kon naar het kamp. Maar gelukkig konden de leraren wel naar mij komen, dus bleef ik goed op de hoogte van wat er gebeurde in het kamp. Zo heeft een lokale kerk uniformen gedoneerd voor alle kinderen, dus zien ze er nu ook uit als echte scholieren!

Onder het motto goed voorbeeld, vanuit Nederland, doet goed volgen, zijn er verschillende lokale donateurs die steun hebben toegezegd aan de school. Ondanks dat het vaak wel een kwestie 'eerst zien dan geloven is', is het toch een goed teken dat ze steeds zelfstandiger worden. Alleen is dit wel allemaal materiële steun. Vandaar het besluit om met het overgebleven geld uit Nederland de leraren te ondersteunen, en de klaslokalen van alle maandelijkse benodigdheden te voorzien. Want zonder leraren is er geen school. Het is maar een kleine maandelijkse bijdrage, maar het zorgt er voor dat de leraren zich tenminste niet druk hoeven te maken of er morgen genoeg is om te eten.

Nogmaals hartelijk bedankt! En tot zondag.

Groetjes,
Carmen

Meer foto's staan in de fotogalerij.

Carmen in Nigeria

 

Mei 2019

Hallo gemeente Loenen,

Hier weer een update vanuit Nigeria.

We hebben van uw donatie:

  • 2 magnetische whiteboards gekocht voor de lokalen die er nog geen één hadden,
  • voor alle vakken voor de leraren de juiste boeken gekocht, zodat ze ook echt op niveau les kunnen geven en
  • schrijfmaterialen voor in de klas.

Daarnaast hebben de leraren voor deze maand een bijdrage van ongeveer €40,- per leraar gekregen.
En dit was hun reactie: “14 mei is een belangrijke dag voor ons, want het is de eerste keer dat we beloond worden als leraren sinds we zijn begonnen met lesgeven vorig jaar!”

Fantastisch!! Het gaat dus niet alleen om het geld, maar ook om de wetenschap dat ze gewaardeerd worden.
Het is ook voor mij een fantastische ervaring om deze mensen te kunnen ondersteunen in hun goeie werk!

Dankjulliewel!

Groeten vanuit een zonnig Nigeria,
Carmen

Meer foto's staan in de fotogalerij.

Carmen in Nigeria

 

April 2019

Hallo gemeente Loenen,

Groetjes uit het zonnige Nigeria! Ik ben veilig aangekomen en mijn eerste week hier zit er alweer week op. Het is fijn om terug te zijn!

Ik ben dinsdag direct bij het vluchtelingenkamp langs gegaan om de leraren het goede nieuws te vertellen. Ze waren ontzettend blij en dankbaar. Namens alle 150 (het zijn er iets meer geworden ondertussen) kinderen in de school heel hartelijk dank! Samen met de opbrengst tijdens de Sober Maaltijd is het in totaal uitgekomen op €2500,-, wat omgerekend precies één miljoen Naira ( = Nigeriaanse munteenheid) is!

Omdat het aantal kinderen is toegenomen en we nog niet het volledige bedrag bij elkaar hebben, hebben we er voor gekozen om ons vooral te richten op het ondersteunen van de leraren. De reden hiervoor is dat de leraren een essentiële rol hebben in het draaiende houden van de school en het niveau van lesgeven. Dus de kinderen er op deze manier het meeste profijt van hebben. We gaan voor iedere leraar de juiste lesboeken kopen en ze krijgen een financiële bijdrage van ongeveer €40,- per maand per leraar voor iedere maand die ze lesgeven. Dit zijn 9 maanden in totaal. Zo blijven zij gemotiveerd en we zorgen dat ze o.a. genoeg te eten hebben om iedere dag met volle energie voor de klas te staan. Daarnaast zal er elke maand gezorgd worden voor de benodigde schrijfmaterialen in ieder lokaal.
Deze maand is het nog vakantie, dus hebben wij mooi de tijd om alles voor te bereiden en materialen te kopen.

Wel gaan we deze maand op dinsdag en donderdag lesgeven, omdat ondanks dat de kinderen veel geleerd hebben dit jaar, ze nog steeds een achterstand hebben van de tijd dat er geen school aanwezig was in het kamp. Daarnaast zijn de kinderen ontzettend leergierig!

Nogmaals hartelijk dank voor jullie bijdrage! Ook namens heel Kuchingoro IDP camp Abuja.
Zodra er weer nieuws is horen jullie van mij.

Groetjes,
Carmen

Meer foto's staan in de fotogalerij.

Carmen in Nigeria

Dienst tussen de koeien 2019
Dienst tussen de koeien 2019

Oecumenische kerkdienst tussen de koeien op 24 maart a.s. om 10.00 uur op de Groote Modderkolk

Met als thema “Zaaien om te oogsten” wordt zondag 24 maart onder toezicht van de brandrode runderen een oecumenische dienst gehouden in de potstal van De Groote Modderkolk (Vrijenbergweg 24, Loenen). Iedereen is van harte welkom. We beginnen de dienst om 10.00 uur.
Pastor Kantoci en dominee Oostenbrink zullen de dienst leiden. Het koor van Verdandi zal weer een fantastische muzikale bijdrage verlenen.
De collecte is dit keer voor Natuurmonumenten die een rolstoelpad wil aanleggen in het natuurgebied ‘Voorstonden’. Voorstonden ligt tussen het dorp Oeken en de buurtschap Tonden. 
Na de dienst kan er onder het genot van een door de leden van Verdandi ingeschonken kopje koffie/thee of glas limonade met iets lekkers nagepraat worden over een hopelijk ook voor u/jou inspirerende dienst. 
Komt allen. Strobalen en stoelen staan voor u/jou klaar.
Voor de jongsten onder ons is er deels een eigen programma.

Tot de 24e,
Natuurmonumenten, Protestantse Gemeente te Loenen Veluwe en H. Antonius-Abt kerk

Subcategorieën

 

Opening See You Again.

Zondag 31 januari van 14.00 tot 16.00 uur. Om 14.00 uur vindt de officiële opening plaats, waarna er voor  alle kinderen die willen een doorlopende workshop schilderen is. Ook is er een ballonnenman aanwezig die fantastische figuren kan maken. 

   

Agenda  

zo 1 november, 10:00
Kerkdienst
zo 8 november, 10:00
Kerkdienst
zo 15 november, 10:00
Kerkdienst
   
Copyright © 2020 PKN Loenen Veluwe. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.