Welkom op de website van de Protestantse Gemeente te Loenen Veluwe.

Diensten

Kerkdiensten worden iedere zondag gehouden in de Protestantse Kerk, Beekbergerweg 7 te Loenen (Gld). Aanvangstijd is 10.00 uur.

In de dienst op zondag 11 juni vieren we het Heilig Avondmaal. Ds. Marcel Oostenbrink gaat voor. 

Op zondag 18 juni gaat mevr. ds. P.A. Eigenhuis-de Kool uit Lemele voor. 

Op zondag 25 juni gaat ds. Marcel Oostenbrink voor en hij begeleidt de dienst op de piano. Het thema is 'Zingen uit alle macht'. Tot woensdag 22 juni kunt u een lied van uw keuze opgeven op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Terugluisteren

Op Goede Vrijdag zong een gelegenheidskoor 6 koralen uit de Mattheus Passion. Hieronder opnamen van twee van die koralen.

Koraal 23
Ze zouden voor hem sterven, maar waarom strijdt hij niet?
Hun offerschaal aan scherven, hun koninkrijk failliet!
Zo'n Petrus die vertedert, maar leeft in schone schijn,
pas hij die zich vernedert, zal eens de hoogste zijn.

Koraal 72
Ver achter gindse heuvel, daar hing een tweede lijk.
Ook Judas was gesneuveld voor Jezus' koninkrijk.
De zondebok verdreven, het offerlam geslacht,
wie sterft om door te leven, die weet: "Het is volbracht."

Terugkijken

Geef kleur aan je leven! De kerkdienst van 19 maart uit Loenen met kinderkoor Vox Tunes en ds. Marcel Oostenbrink met heel veel kleur natuurlijk!

De collecte is voor Eye For Others, dat kinderen in Zuid-Afrika helpt met voedsel en scholing. Giften kunnen overgemaakt worden op NL16RABO0336736819 t.n.v. Prot. Gem. te Loenen Veluwe o.v.v. Eye For Others.

Eerdere filmpjes kunt u terugvinden op de Films-pagina.

QR-code collecte

QR-code

Sinds kort is het ook mogelijk om uw gift te geven via een QR-code. Als u met uw telefoon de QR-code scant, opent er een pagina waar u een bedrag en uw bank kunt kiezen. De betaling vindt daarna plaats via uw eigen bank-app op uw telefoon.

Als u deze pagina op uw eigen telefoon of laptop bekijkt, kunt u ook deze link gebruiken. 

Wapenbord

Op de contactavond in november 2022 heeft Corrie de Kool uitgebreid verteld over de geschiedenis en achtergrond van het wapenbord. Ze heeft dit beschreven in een artikel dat u hier kunt openen. 

Activiteiten

Oud ijzer  U kunt elke laatste zaterdag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur uw oud ijzer afleveren op het terrein van Bouwbedrijf Derksen, hoek Hoofdweg - Vrijenbergweg. Zie het Kontaktblad voor meer informatie.

Mazzelschuur  U bent elke eerste zaterdag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur welkom om spullen te kopen of te brengen in de Mazzelschuur aan de Voorsterweg 56 bij de familie Van Ee. Zie het Kontaktblad voor meer informatie.

Berichten

Wilt u berichten van de Protestantse kerk per email ontvangen? Bijv. over activiteiten of als een kerkdienst niet doorgaat? Geef dan hier uw emailadres en eventueel uw naam op.
Wilt u een email ontvangen als er een nieuw Kontaktblad is geplaatst op de site van de Protestantse kerk? Geef dan hier uw emailadres en eventueel uw naam op.

Contact

Heeft u behoefte aan contact of weet u dat iemand ziek is: geef het ons door.
Ds. Marcel Oostenbrink, tel. 06-11100130
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

     

De Protestantse Gemeente te Loenen Veluwe en haar diaconie zijn Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI) op grond van een groepsbeschikking die door de belastingdienst is afgegeven aan de Protestantse Kerk in Nederland. Wie aan zo’n instelling een gift geeft, mag dat bedrag aftrekken van de inkomstenbelasting. Bovendien is de ontvangende instelling vrijgesteld van schenk- en erfbelasting.

In de periode van 23 mei t/m 22 juni 2022 is Bert Nieuwenhuis afwezig.
Voor een begrafenis en/of rouwdienst kunt u contact opnemen met Reina Witteveen tel. 055-5051344 of mobiel 06-18241169.
Reserve contactpersoon is Marcel de Croon 06-30206098.

Sinds 13 januari 2019 is ds Marcel Oostenbrink predikant in de Protestante Gemeente Loenen. Hieronder stelt hij zich voor.

Mijn naam is Marcel Oostenbrink, sinds januari 2019 dorpspredikant in Loenen. Geboren in 1966 en in 1991 predikant geworden, ik vind mezelf daarmee al aardig ervaren in het predikantschap en in het leven. Vanaf 2022 woon ik met mijn man Peter in Amersfoort, daarvoor woonde ik ook in ons dorp. Toch blijf ik dorpspredikant, ik ben natuurlijk regelmatig op de fiets in het dorp te vinden als ik doordeweeks in Loenen ben, op bezoek bij gemeenteleden, maar ook wel mensen buiten de gemeente, zo strak wordt de grens niet getrokken. Of ik ben in de consistorie, de kleine kamer bij de kerk. Op donderdagavond vaak te vinden op de repetitieavond van OLTO, de harmonie. Verbondenheid volop. 

Op zondag speel ik soms op de piano, om soms een wat ander lied te spelen of om mijn zingende dochter te begeleiden. Ik ben getrouwd met Peter, die bijvoorbeeld ook deze website verzorgd. Predikant zijn, en ook kerk zijn, gaat voor mij om een gemeenschap vormen, mensen met elkaar laten optrekken, daar laten we samen al iets zien van de liefde van God. Maar ik heb ook verlangen om in de kerkdienst, bij het preken, in het bidden en aanbidden, te laten merken dat God met ons is, met ons omgaat. Dat Christus’ boodschap van vergeving en opnieuw beginnen, van kruis en opstanding, steeds weer kracht heeft. Dat er om ons heen en in ons God aan het werk is door zijn Geest.

Gelukkig mogen we merken dat onze kleine gemeente vitaal is, er werken mensen mee, er melden zich regelmatig nieuwe leden en daar staan we ook zeker voor open. Want geloof hoeft niet per se met de paplepel ingegeven te zijn, je kunt ook later in je leven de stap wagen om deel te worden van het verhaal van God met mensen zoals het in en rond de kerkdienst beleefd wordt.

Ik heb een rijtje aan vorige gemeenten: Baambrugge, Zwolle, Drunen en het meest recent Hardenberg, waar ik geestelijk verzorger was voor mensen met een verstandelijke beperking en ouderen. Dat laatste is een ervaring die altijd mee blijft spelen. Dat het niet altijd gaat om wat we zeggen, dat we ons niet in mooie en dure woorden moeten verbergen, dat een gebaar, een glimlach, een compliment ons soms zo veel meer te zeggen hebben.

Hieronder vind u mijn contactgegevens, maak er rustig gebruik van.
Telefoon: 06-11100130 of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   

Agenda  

zo 11 juni, 10:00
Kerkdienst - viering HA
zo 18 juni, 10:00
Kerkdienst
zo 25 juni, 10:00
Kerkdienst
   

Laatste wijzigingen  

Kontaktblad
juni 2023

Film Dienst voor iedereen
19 maart 2023

Kliederkerk
19 februari 2023

Petrus in het land
31 december 2022

Artikel wapenbord
Corrie de Kool

   
Copyright © 2023 PKN Loenen Veluwe. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.